NoobsPlanet

Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics, posts and unlimited download to our resources, as well as connect with other members through your own private inbox!

Install MacOS on ASUS ASPIRE A715-72G

rummues

New member
Hi, first of all i want to apologize for my english, is so bad, i´ll do my best to explain my situation

I have an acer aspire a715-72g and I want to install some version of the OS that works well on my laptop, more than anything I want to install it to use Logic Pro X, these are the specifications of my laptop

Processor: Intel Core i7-8750H
GPU: Nvidia GTX 1050, Intel UHD Graphics 630
RAM: 8GB DDR4

I want to install the OS on an external hard drive (Toshiba Canvio) and I have already tried it several times with Sierra, High Sierra and Mojave but I always have problems when installing the Kext and I do not know what else to do after that, in the Internet forums and youtube in general do not finish explaining 100% well how to install the rest or what to do in my particular case, I also do not have an Ethernet connection but I have a WIFI adapter via usb, well going to the topic I would like someone can give me some time to explain and help me install it since after 1 week and a half I'm already getting bored trying, I used Clover and installed the Hackintosh sierra / high / mojave zone with Transmac, I also have the Config. Plist that I found of someone who installed the os on the same laptop as mine

thank you very much to those who take the time to read this and hopefully you can help me, I will be attentive.
 
Last edited:

rummues

New member

Attachments

noobsplanet

Well-known member
Staff member
Administrator
Moderator
hello, thanks for answering, try to follow the guide that you left but when starting to install I get this problem




View attachment 949
This seems like you're already using DSDT patches which is incompatible with your system. Also NvidiaGraphicsFixup.kext is now part of whateverGreen.kext so remove this. The Clover you attach is inaccessible due to some reason. So, please next time when you get problem attach the Clover again with new compress. You can download latest version of whateverGreen.kext and Lilu.kext from resources.
 

rummues

New member
This seems like you're already using DSDT patches which is incompatible with your system. Also NvidiaGraphicsFixup.kext is now part of whateverGreen.kext so remove this. The Clover you attach is inaccessible due to some reason. So, please next time when you get problem attach the Clover again with new compress. You can download latest version of whateverGreen.kext and Lilu.kext from resources.

hello, I already made the compression of the folder, Could you please edit the clover folder leaving the indicated to install Mojave? I am a real noob and I do not understand much of what I should edit or change, thank you very much for the help
 

Attachments

Last edited:

ALiveVam

~~~~~~
Staff member
Moderator
hello, I already made the compression of the folder, Could you please edit the clover folder leaving the indicated to install Mojave? I am a real noob and I do not understand much of what I should edit or change, thank you very much for the help
Delete your clover folder then use this clover folder.
 

Attachments

rummues

New member
Delete your clover folder then use this clover folder.
Thanks for helping me with the folder, I could start the installer and install mojave, but now I have another problem, when I start mojave the apple icon comes out and it starts to load, but when it is coming to the end my laptop restarts, how can I solve this? ??
thank you very much for the help you are giving me, I really appreciate it (and sorry for my bad english)
 

ALiveVam

~~~~~~
Staff member
Moderator
Thanks for helping me with the folder, I could start the installer and install mojave, but now I have another problem, when I start mojave the apple icon comes out and it starts to load, but when it is coming to the end my laptop restarts, how can I solve this? ??
thank you very much for the help you are giving me, I really appreciate it (and sorry for my bad english)
Use this two kext

And also use this patch two efi/clover/acp/patched

You need to disable your Nvidia GPU by following this guide.[Recommended]
 

noobsplanet

Well-known member
Staff member
Administrator
Moderator
Thanks for helping me with the folder, I could start the installer and install mojave, but now I have another problem, when I start mojave the apple icon comes out and it starts to load, but when it is coming to the end my laptop restarts, how can I solve this? ??
thank you very much for the help you are giving me, I really appreciate it (and sorry for my bad english)
Seems like you are getting the unknown IGPU K.P. have you tried with setting fake id for iGpu? Can you press post the screenshot of K.P. by booting with adding -v boot arguments?
 

rummues

New member
Seems like you are getting the unknown IGPU K.P. have you tried with setting fake id for iGpu? Can you press post the screenshot of K.P. by booting with adding -v boot arguments?
Hello, now I will, although it is difficult to take pictures for how fast everything goes, so I will record a video so you can see everything, again thank you very much for your help
 

ALiveVam

~~~~~~
Staff member
Moderator
Hello, now I will, although it is difficult to take pictures for how fast everything goes, so I will record a video so you can see everything, again thank you very much for your help
In Terminal, copy/paste this command then hit enter.
Bash:
sudo kextcache -i /
After process complete then attach terminal output.
 

rummues

New member
Seems like you are getting the unknown IGPU K.P. have you tried with setting fake id for iGpu? Can you press post the screenshot of K.P. by booting with adding -v boot arguments?
well, here is the video

video

in this case do not change anything from the Fake ID (when i do nothing changes)

thank you very much for the time you use to help me
 

noobsplanet

Well-known member
Staff member
Administrator
Moderator
well, here is the video

video

in this case do not change anything from the Fake ID (when i do nothing changes)

thank you very much for the time you use to help me
Did you installed any kext on S/L/E/ or you've put the kext in Clover/Kext/Other ? Please attach the new clover, because the clover you're using provided by @ALiveVam doesn't have any kexts on Clover/Kexts/. The kernel panic is related to graphics. I think you should be able to boot with the Fake-id 0x12345678, can you make a video by setting fake-id? And also which version of OS you've installed? Update OS version in your profile signature as well.
 

rummues

New member
Delete previous clover folder then use this.
No need to change anything.
Hello, I just deleted and put the folder CLOVER that you left, but when I turn it on the apple logo appears and then loses all the brightness of the screen and with a flashlight reach to see a symbol like this 🚫

(oh and by the way is the mojave version of the link of the guide that is above)
(also try to start with Fake ID = 0x12345678 but the same thing keeps happening)


thanks ;)
 
Last edited:

noobsplanet

Well-known member
Staff member
Administrator
Moderator
Hello, I just deleted and put the folder CLOVER that you left, but when I turn it on the apple logo appears and then loses all the brightness of the screen and with a flashlight reach to see a symbol like this 🚫

(oh and by the way is the mojave version of the link of the guide that is above)
(also try to start with Fake ID = 0x12345678 but the same thing keeps happening)


thanks ;)
Boot with -v when you get problem and attach the screenshot before it gets to 🚫 . Make sure text are readable in picture.
 

rummues

New member
Boot with -v when you get problem and attach the screenshot before it gets to 🚫 . Make sure text are readable in picture.
Well, I just started with verbose mode and it's weird but I start without appearing the symbol (It must be because I changed the USB port where I had the hard drive), although the low brightness is still happening, I literally can not see anything, only if I point with my phone's flashlight I can see the minimum, and the same thing I can not send you photos, because when i start all the brightness goes away and you do not see any text

(by the way when starting Mojave I went to the settings and it came out that had the brightness to 100%)
(and yes, I tried to start leaving the ID 0x12345678 but I do not see anything anyway)

Thanks
 

noobsplanet

Well-known member
Staff member
Administrator
Moderator
Well, I just started with verbose mode and it's weird but I start without appearing the symbol (It must be because I changed the USB port where I had the hard drive), although the low brightness is still happening, I literally can not see anything, only if I point with my phone's flashlight I can see the minimum, and the same thing I can not send you photos, because when i start all the brightness goes away and you do not see any text

(by the way when starting Mojave I went to the settings and it came out that had the brightness to 100%)
(and yes, I tried to start leaving the ID 0x12345678 but I do not see anything anyway)

Thanks
Delete all kext from Clover/Kexts/Other/ except FakeSMC.kext,WhateverGreen.kext and Lilu.kext. Booting with fake id is required until you fix your graphics for Mojave. If you can boot to desktop without setting fake-id then you should avoid using fake-id. Fake-id should be used only in condition where system gets K.P. because of graphics while booting. Also you've not answered my question asked in Post#13.
 

rummues

New member
Delete all kext from Clover/Kexts/Other/ except FakeSMC.kext,WhateverGreen.kext and Lilu.kext. Booting with fake id is required until you fix your graphics for Mojave. If you can boot to desktop without setting fake-id then you should avoid using fake-id. Fake-id should be used only in condition where system gets K.P. because of graphics while booting. Also you've not answered my question asked in Post#13.
hello, when I download the folder I did not check it and I had not realized that I did not have any kext, anyway on that occasion, when I installed mojave 10.14 I happened exactly the same with the brightness, I could hopefully install it with help of the flashlight of my phone, now when I downloaded the other clover folder I could start mojave, with a problem, the brightness.

I just finished removing everything and leaving only what you said and even then the problem of brightness continues.

thanks.

edit.- change my config.plist to UHD630, when I start mojave I have to wait for something like 7 minutes and the screen gets the brightness fixed (sometimes loses brightness for 1 sec), even so, I guess there must be a way to fix it?

Oh And I could also install the USB Wi-Fi kext, so now I have internet from Mojave
 
Last edited:

noobsplanet

Well-known member
Staff member
Administrator
Moderator
hello, when I download the folder I did not check it and I had not realized that I did not have any kext, anyway on that occasion, when I installed mojave 10.14 I happened exactly the same with the brightness, I could hopefully install it with help of the flashlight of my phone, now when I downloaded the other clover folder I could start mojave, with a problem, the brightness.

I just finished removing everything and leaving only what you said and even then the problem of brightness continues.

thanks.

edit.- change my config.plist to UHD630, when I start mojave I have to wait for something like 7 minutes and the screen gets the brightness fixed (sometimes loses brightness for 1 sec), even so, I guess there must be a way to fix it?

Oh And I could also install the USB Wi-Fi kext, so now I have internet from Mojave
Thanks for patience! You should try hotpatch for your brightness, this is pretty simple, better follow video attached below. That should enable you to adjust brightness from System Prefs > Display Settings, but not from keyboard Fn+ Brightness keys if you have brightness keys assigned more form F9 then you'll need an extra patch for that. Till now I guess you should also be able to adjust brightness from Fn+B and Fn+S or similar keys. You can find the patching brightness keys in our forums.
 
Top